Jan Tekstra schrijft lied voor #GROETJEMEE

Laten we wat vaker “hallo” zeggen tegen elkaar! Met een groet zeg je eigenlijk: hé, ik zie jou! In deze onzekere tijd waarin we steeds minder echt contact hebben is de honger daarnaar des te groter. Een simpel “hallo”, “hoi”, “goeie” of “moi” kan iemands dag misschien nét iets beter maken. Dat is het doel van het initiatief #GROETJEMEE. 

Initiatiefnemer Wini Weidenaar: ‘Vanaf het moment dat ik besefte dat een simpele hallo zoveel meer is dan een groet, wist ik dat ik er iets mee moest. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mensen om mij heen verzameld met allemaal een eigen specialiteit waarmee we een campagne op zouden kunnen tuigen. Nu is #GROETJEMEE dus niet meer alleen van mij, maar van alle mensen die dit samen met mij doen. Omdat ook zij geloven dat de wereld net iets mooier wordt als je elkaar groet’.

Zo is ook songwriter Jan Tekstra (van o.a. Maan, Borsato, Jay Jawson e.v.a.) benaderd om een nummer te schrijven bij de campagne, die overigens met gesloten beurzen opgetuigd wordt. Iedereen draagt bij door zijn of haar talent belangeloos in te zetten. 

Jan: ‘Ik vind het mooi dat Wini zo gedreven is en er zo in gelooft. Dat werkt aanstekelijk maar natuurlijk moet ik zelf ook iets met het thema hebben. Ik was, net als zij, toe aan iets positiefs. Een ander geluid in deze bizarre wereld waar we ons momenteel in bevinden. Er waren al genoeg liedjes geschreven met een melancholische inslag, maar de eerlijke simpele gedachte achter de campagne maakte wat in mij los. Ik had behoefte aan iets vrolijks, iets positiefs. Zo kwam ik op het refrein: ‘Raak me met je woorden, raak me met je stem, raak met me je ogen, laat me geloven, dat ik heel dicht bij je ben’. Toen het liedje klaar was, ben ik op zoek gegaan naar een geschikte zanger om het te zingen. Iemand met een fris, jong geluid. Ik ben dan ook super blij dat Karel J. Schepers, onder andere bekend van Chiels Sing & Songwriters wedstrijd, het nummer ‘Raak me’ zo super mooi vertolkt heeft’.

Lied Raak me:

Tekst: Raak me

Ik voel soms het water
net als jij aan mijn lippen
dan voel ik me verloren
dit is niet wat ik wou
en Ik weet soms ook niet
of het ons gaat ontglippen
maar ik weet heel zeker
dat ik het niet kan
zonder jou
Raak me met je woorden
raak me met je stem
raak me met je ogen
laat me geloven
dat ik heel dichtbij je ben
Ik zie wel die afstand
maar ik wil het graag anders
Jouw woorden brengen dat
meteen een stap dichterbij
Met één simpel woord
laat ik mij aan je horen
en dan voel ik zomaar
dat die afstand verdwijnt
Raak me met je woorden
raak me met je stem
raak me met je ogen
laat me geloven
dat ik heel dichtbij je ben
zie je wel wat je doet met mij
als je naar me lacht
zie je wel wat je doet met mij
als je naar me kijkt
zie je wel wat je doet met mij
als je even wacht
en je zegt: ik wens je nu een hele mooie dag
Raak me met je woorden
raak me met je stem
raak me met je ogen
laat me geloven
dat ik heel dichtbij je ben
Jan Tekstra