Van groet naar gesprek

Vanochtend liep ik met mijn dochter naar de hertjes en de geitjes. Mijn dochter van twee zat in de wandelwagen. We liepen eerst door een stukje bos en daarna over een schelpenpad. Toen we op het schelpenpad liepen kwamen we een mevrouw tegen met haar kleinkind (ook in de kinderwagen). Ik had haar nog nooit gezien, maar groete haar. ‘Hallo’. Ze stopte en zei; ‘Hallo, Mooi weer he?!’ Lekker even naar de diertjes toe, vinden ze vaak erg leuk. Zo kwamen we met elkaar in gesprek. Over haar klein dochter en mijn dochter en hoe uitdagend is om in deze tijd een kleintje thuis te hebben en je toch wel afhankelijk bent van mooi weer om gezellig naar buiten te gaan en iets samen te ondernemen. Bijzonder om zo te ervaren dat een simpele groet kan leiden tot een mooi gesprek waarin je bepaalde dingen (helemaal in deze gekke tijd) met elkaar deelt.

Janneke Hoogstra-Bos