Zwaaisteen voor De Skûle Metslawier

Een Zwaaisteen nodigt uit tot zwaaien en dat zorgt voor een glimlach, geeft een gevoel van gezelligheid en stimuleert contact – thuis en in de buurt. Zwaaistenen zijn te herkennen aan stoeptegels met zwaaihanden. Ze liggen bij jonge en oudere mensen voor het huis en bij zowel gezinnen als alleenstaanden. En zo straks dus ook op de stoep bij De Skûle, verzorgingshuis in Metslawier. En als er geen stoep is zijn er zelfs speciale Zwaaisteen stickers.

Zwaaisteen is een landelijk initiatief naar het idee van Corinne Tijsseling uit Zwolle. Hiermee wil zij bereiken dat er vaker gezwaaid wordt naar mensen die thuis zijn, zodat het samen beleven van vrolijke momenten toeneemt. Tijsseling kwam op het idee tijdens een onderzoek naar vrijetijdsbesteding van senioren. Veel van hen spraken uit te genieten van ‘spontane gezelligheid’ rondom huis. Een beetje reuring.

Voor de grap opperde Tijsseling ‘de zwaaivrijwilliger’. Dit idee werd positief ontvangen en ontwikkelde zich door tot de Zwaaisteen. De eerste Zwaaisteen is midden 2019 in Zwolle geplaatst. Inmiddels tref je Zwaaistenen aan in 40 dorpen of steden in Nederland en België. Meer informatie op www.zwaaisteen.nl.

De Zwaaisteen voor De Skule komt er mede dankzij het initiatief #GROETJEMEE van Wini Weidenaar. Corrine heeft contact opgenomen met Wini toen ze van het initiatief hoorde en heeft haar een Zwaaisteen aangeboden. De keuze voor een plek was snel gemaakt, Wini haar beppe heeft in De Skule gewoond.