Beweging #GROETJEMEE

Wat begon als een klein initiatief met hier en daar een blog, tweet of Facebookpost is inmiddels een beweging! Een positief geluid van mensen die het, net als ik belangrijk vinden, dat je elkaar groet. Met een simpel hallo laat je weten dat je de ander ziet, even een moment van aandacht. Dat deze beweging tot stand is gekomen zonder dat daar geld mee gemoeid is maakt het wat mij betreft extra speciaal.

Van drukker tot ontwerper, van artiest tot producent, van vervoerder tot uitgever, alle partijen hebben hun talent en kracht ingezet om #GROETJEMEE onder de aandacht te brengen en dat maakt mij eigenlijk wel een beetje verlegen.

Het laat daarentegen ook zien wat een geweldige waarde een netwerk heeft en dat je echt het verschil kunt maken als je samen ergens voor gaat en in gelooft. Het geeft energie en kracht en het brengt blijdschap en is dat eigenlijk niet veel meer waard dan geld?

Daarnaast bewijst #GROETJEMEE ook maar weer dat gratis niet onprofessioneel hoeft te zijn. Ik heb het dan zeker niet over mijn bijdrage maar juist over het concept, het beeld, de website, het filmpje, de advertenties, de uiting op de bus, het lied, het drukwerk, de verhalen, de gedichten, eigenlijk alles wat #GROETJEMEE uitstraalt, daar ben ik echt wel een beetje van onder de indruk en dat heb ik te danken aan al die lieve en mooie mensen om mij heen die meewerken aan #GROETJEMEE. En die groep groeit alleen maar! DANK JULLIE WEL!

 

Op de foto v.l.n.r.: Gijs Houtbeckers (Volle Zalen), Marian van Voorn (Hoppa), Wini Weidenaar (initiatiefnemer), Foppe van der Veen (Blauwe Zone), Koen de Koning (Last Tuesday), Bastiaan Blaauw (Statuur), Jurgen Drost (Flevodruk Harlingen) en Brigitte Baas (NDC mediagroep). Niet op de foto maar wel betrokken: Jan Tekstra (Tekstra Producties), Harm Geels (Arriva Nederland), Serge Hollander (Writers Block), Henk Dillerop (Dichter) en Frank Julius (FF Anders).