Een “hoi” relatie

Goedemorgen, roep ik tegen iedereen die ik tegenkom als ik van Bartelehiem naar Leeuwarden fiets. De eerste zeven kilometer kom ik nauwelijks iemand tegen maar net voorbij het Leeuwarder Bos wordt het vaak iets drukker. En zo komt het dat ik met verschillende mensen een “hoi” relatie heb.

Onderweg op de fiets naar mijn kantoor Blokhuispoort
En soms groeien die relaties uit tot een bijzonder moment, zoals vandaag. Het moment gaat over een vrouw die ik bijna iedere dag tegenkom en groet. Ik begin met een glimlach zodra ik haar zie waarna ik vrolijk goedemorgen roep, de vrouw zegt altijd, ietwat verlegen doch vriendelijk, goedemorgen terug.Maar vandaag is de situatie totaal anders. Ik zie het al voordat ik bij haar ben. Als ze mij ziet verschijnt er een grote glimlach op haar gezicht en ze zegt, nee ze roept, nog voordat ik bij haar ben; goedemorgen. Mijn dag kan niet meer stuk.

‘#GROETJEMEE’