GROET Goeroes

Het GROET-initiatief van Wini Weidenaar is echt geweldig en gelukkig doen er inmiddels veel GROETERS mee. Entertainer Ritsko van Vliet bijvoorbeeld in korte tijd uitgegroeid tot een echte GROET-fanaat. Hij loopt met op zijn borst een GROET-kaart gespeld al GROETEND door de binnenstad van Leeuwarden.

Wini en Ritsko zijn heuse GROET-goeroes. Mijn verwachting is dan ook dat ze  nog met heel veel originele GROET ideeën komen. Ze zijn tenslotte allebei bedreven in ‘communicatie & marketing’. Samen met lokale ondernemers zal er ongetwijfeld een GROET-bon op de markt komen en kun je strak gaan wandelen met een GROET-gids. Er zullen nieuwe, bijzondere GROET-vormen worden ontwikkeld en je kunt GROET-les gaan volgen.

Mocht het allemaal even niet lukken, ga je gewoon naar de GROET-therapeut of koop je het grote GROET-boek vol GROET-tips. Op enige moment zal GROETEN een ware traditie zijn en leven we in een GROET-maatschappij met daarbij behorende GROET-protesten in plaatsen zoals Amsterdam en Urk.

Over plaatsten gesproken. Het Noord-Hollandse GROET wordt vanzelfsprekend een bedevaartsplaats en maandelijks zijn er goed georganiseerde GROETS-reizen naar GROET aan Zee met op de zijkant van de bus de slogan ‘GROETjemee’. Wini en Ritsko verdienen volgens mij nu al een GROET-monument en wat doe ik? Ik zwaai, roep dag en hallo of soms GROET ik alleen met een vriendelijke knik. Hoe dan ook: het werkt! Groet je mee?