GROET Goeroes

Het GROET-initiatief van Wini Weidenaar is echt geweldig en gelukkig doen er inmiddels veel GROETERS mee. Entertainer Ritsko van Vliet bijvoorbeeld in korte tijd uitgegroeid tot een echte GROET-fanaat. Hij loopt met op zijn borst een GROET-kaart gespeld al GROETEND door de binnenstad van Leeuwarden.

Wini en Ritsko zijn heuse GROET-goeroes. Mijn verwachting is dan ook dat ze  nog met heel veel originele GROET ideeën komen. Ze zijn tenslotte allebei bedreven in ‘communicatie & marketing’. Samen met lokale ondernemers zal er ongetwijfeld een GROET-bon op de markt komen en kun je strak gaan wandelen met een GROET-gids. Er zullen nieuwe, bijzondere GROET-vormen worden ontwikkeld en je kunt GROET-les gaan volgen.

Mocht het allemaal even niet lukken, ga je gewoon naar de GROET-therapeut of koop je het grote GROET-boek vol GROET-tips. Op enige moment zal GROETEN een ware traditie zijn en leven we in een GROET-maatschappij met daarbij behorende GROET-protesten in plaatsen zoals Amsterdam en Urk.

Over plaatsten gesproken. Het Noord-Hollandse GROET wordt vanzelfsprekend een bedevaartsplaats en maandelijks zijn er goed georganiseerde GROETS-reizen naar GROET aan Zee met op de zijkant van de bus de slogan ‘GROETjemee’. Wini en Ritsko verdienen volgens mij nu al een GROET-monument en wat doe ik? Ik zwaai, roep dag en hallo of soms GROET ik alleen met een vriendelijke knik. Hoe dan ook: het werkt! Groet je mee?

groetjesdag

vandaag
is het groetjes dag
zo’n dag die begint met
goedemorgen zeggen
tegen iedereen
of een hartelijk knikje
met een welgemeend ‘hallo’

vandaag
is het groetjes dag
zo’n dag vol vriendelijke woorden
en kijken naar elkaar
naar iedereen je hand opsteken
met je haren in de wind
en de winterzon
op je blozende bol

vandaag
is het groetjes dag
voor het slapen gaan
nog even zeggen:
het was een fijne dag
en dan
met getuite lippen
fluisteren tegen je geliefde
morgen weer zo’n dag

voor nu:
goede nacht