Hoe het begon…

Hallo, goedemorgen en een glimlach. Zo fiets ik Leeuwarden binnen. Hoe meer hallo’s en goedemorgen ‘s ik terug krijg hoe beter ik me voel. Een tijdje geleden heb ik me voorgenomen om iedereen waarmee ik oogcontact krijg te begroeten.

In deze onzekere tijd waarin we steeds minder contact hebben met elkaar is de honger naar echt contact des te groter. Door ‘gewoon’ goedemorgen of hallo te zeggen tegen elkaar kunnen we al iets toevoegen aan iemands leven en aan dat van jezelf.

Het voelt fijn om even contact te maken, iemand aan te kijken en nog net die glimlach tevoorschijn zien komen als je bijna voorbij fietst omdat jij goedemorgen zei.

Groeten betekent eigenlijk dat je de ander ziet, dat je erkent dat je samen op deze wereld bent en niet alleen.

Laten we elkaar weer zien door elkaar te begroeten en geef er dan ook gelijk een glimlach bij. Ik weet zeker dat niet alleen die ander zich daardoor beter voelt maar ook jij.